Lono, o naturálnom prístupe k naším deťom

  • O nás
  • Aktuality
  • Eko škôlka Lieska
  • Články
  • Galéria
  • Kontakt
  • Podpora

  • Strava v škôločke

    V našej kuchyni majú deti jedlo vždy čerstvé, s láskou pripravené a výživné. Inšpirujeme sa vegetariánskou, vegánskou, raw a makrobiotickou kuchyňou. Našou veľkou inšpiráciou je výživová poradkyňa a majiteľka bioobchodíku v Trnave - Ľubka Balážová. Nepoužívame nikdy - raf.cukor, vyhýbame sa i hnedému cukru - ako náhrady používame med od miestneho včelára, ryžový či jačmenný slad, sušené nesírené ovocie, datlový či agáve sirup, alebo kokosový cukor. Zásadne nikdy  sa v našej kuchyni nestretnete s mäsom, ojedinele s rybami. Plnohodnotnou výživovou náhradou za mäso sú strukoviny, ktoré u nás denne zaradujeme do jedálnička v kombinácii s obylninami. Taktiež vylučujeme bielu múku, často používame obylniny ako sú  špalda, raž, ovos, ryža, pohánka, pšeno, qinoa... Používame tiež tofu, tempeh, seitan, morské riasy a kvalitné soli - ružovú himalájsku alebo diamantovú himalájsku morskú soľ, len domáce vajíčka - bud naše alebo od miestneho chovateľa, za studena lisované oleje - slnečnicový, kokosový, olivový, tekvicový, repkový, konopný.... Na varenie používame kvalitnú artézku vodu z miestnej dedinskej studne. Čaje sú prevažne naše bylinky s láskou vypestované, zbierané a sušené...Snažíme sa používať bio potraviny...z našej záhrady alebo od overených zdrojov... 

     

     


    Dajte o nás vedieť na sociálnych sieťach. Ďakujeme!